UTBILDNINGAR

Våra utbildningar:

Introduktionsutbildning
  • Ni som ska övningsköra privat för personbil och lätt lastbil (behörighet B) behöver gå en introduktionsutbildning innan ni kan börja övningsköra.
Körutbildning
  • Övningskörning med personbil får man börja med när man fyllt 16 år, förutsatt att man har ett giltigt körkortstillstånd. Detta krävs om man vill övningsköra hemma/privat, en godkänd handledare att övningsköra med krävs.
Körkortsteori
  • Teorin handlar bland annat om trafikregler, samt så behandlar den också om hur vi människor fungerar och varför vi ibland har svårt att klara trafikens krav. Detta och mycket mer förekommer. 
Riskutbildning
  • Den 1 april 2009 utökades den obligatoriska riskutbildningen med en ny del, Riskutbildning del 1, som omfattar risker med alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt. Riskutbildning 1 är en teorikurs, och den kan genomföras redan i början av utbildningen för körkortsbehörighet B. Riskutbildning 2 handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Giltighetstiden för Riskutbildningarna är 5 år.
Intensivkurs
  • En intensivkurs kan löpa under 1-4 veckor beroende på hur långt du har kommit i din körkortsutbildning. En intensivkurs som leder till B-körkort innehåller 10-50 körlektioner, riskutbildning 1 och 2, teoriundervisning samt kursmaterial.
Översätt »