KÖRUTBILDNING

Körutbildningens innehåll:

– Skräddarsydd utefter din körförmåga, personliga förutsättningar och mål.

– Följer Transportsyrelsens föreskrifter om kursplan, behörighet B.

För att du ska kunna övningsköra så behöver du ha ett giltigt  körkortstillstånd. Behöver du hjälp med att ansöka om det så kan du komma in till trafikskolan så hjälper vi dig.

Du ska genomgå en testlektion (obligatorisk) med trafikläraren där hen bedömer din körförmåga. Hädanefter upprättar läraren tillsammans med dig en plan över ungefär hur långt tid det tar tills du blivit trafiksäker och kan köra självständigt. Vi skräddarsyr din utbildning utefter dina personliga förutsättningar och mål.

Testlektionen är inte obligatorisk om du inte kört innan. 

Trafikläraren och du som elev har en öppen dialog gällande din utbildning. När trafikläraren bedömer dig som redo planeras riskutbildningarna in och sedan ett kunskaps- och förarprov.

Riskutbildning 1 – Handlar om bland annat alkohol och droger, trötthet samt faktorer och beteenden som medför ökade risker i trafiken. 

Riskutbildning 2 – Handlar om bland annat hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.  

Tiden för kör lektionerna är 50 minuter på CK Trafikskola AB. Vid överenskommelse med din trafiklärare kan du planera in längre körlektioner. Du som elev kan kombinera körningar på trafikskolan med privata körningar.

Tider för körning: 
07.00 – 19.00

Regler för avbokning

Avbokning skall ske minst 24 timmar innan bokad tid.

Giltig frånvaro: Sjukdom eller andra oförutsedda hinder. Intyg skall medtas/mailas in.

Översätt »